Ποιοί είμαστε;

Η Ομάδα Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου , Μαρία Μανάση και Στέλλα Σακελλαρίου , με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση .
Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης , τη μουσική , το θέατρο , τις εικαστικές τέχνες , την έρευνα . Έχοντας κοινή την πρόκληση της μητρότητας . ΄Εχοντας από κοινού στραμμένο το βλέμμα στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα . Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων . Από αυτήν τη φαρέτρα, με όχημα και συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου ξεπήδησε η Μαρμίτα . Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε κουκλοθέατρο , θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες .
Η Μαρμίτα είναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Βερτίσκος –Μαζέματα”, που ασχολείται από το 2015 με την κονωνική ,πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση του μικρού ορεινού χωριού Βερτίσκος, μέσα από την ενδυνάμωση των ντόπιων παραγωγών, τη δημιουργία τοπικού πολιτισμικού έργου και την οργάνωση παιδαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με οικολογικό και συμβιωτικό περιεχόμενο .