“Απόνερα, 6 ταξίδια με λίγο νερό “

Η ομάδα Θρεπτικού Θεάτρου Μαρμίτα παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου 

«ΑΠόΝΕΡΑ, 6 ταξίδια με λίγο νερό »

με θέμα την παγκόσμια  κρίση νερού.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τη δουλειά μας και να ταξιδέψετε μαζί μας με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου.

Στριμώξαμε στη βαλίτσα μας ερωτήσεις και ιστορίες από όλο τον κόσμο και με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου σκιών, επιχειρούμε ένα ταξίδι σ’ ένα κόσμο που διψάει για καθαρό νερό, για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα. Με αληθινές ιστορίες νερού απ’ όλο τον κόσμο, με ήρωες συνομήλικα παιδιά, ψάχνουμε να βρούμε μαζί με τα παιδιά απαντήσεις και νέους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης του νερού, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά τους, αλλά και δίνοντας τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν αυτό το περίπλοκο και επείγον ζήτημα.

Η παγκόσμια κρίση νερού είναι μια πραγματικότητα , που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς , και καθώς ο χρόνος μοιάζει να κυλάει αντίστροφα, στρεφόμαστε στις καρδιές και τον καθαρό νου των παιδιών πιστεύοντας  ότι θα βρούμε ελπίδα και λύσεις σ’ αυτό που μοιάζει χαμένο.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για 2 σεζόν στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας -Θράκης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση σε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έτσι και φέτος ταξιδεύουμε σε σχολεία και χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα για να μοιραστούμε μαζί σας το θρεπτικό ζωμό του κουκλοθεάτρου! Μετά το τέλος της παράστασης συζητάμε , τοποθετούμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα στον χάρτη και μαζί με τα παιδιά διεισδύουμε στις αιτίες της κρίσης του νερού, κάνουμε τους απαραίτητους συσχετισμούς και διερευνούμε το πεδίο των λύσεων.

Βίντεο της παράστασης μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Επικοινωνία και πληροφορίες παραστάσεων

για μεταφορά της παράστασης στο σχολείο σας 6934.114.808

Επικοινωνία και γενικές πληροφοριες για την Ομάδα θα βρείτε

marmitapuppets.com

f/b marmitapuppets

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας και γραπτά στην διεύθυνση

marmitaedu@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *