Τα παραμυθαλήθεια, Αλία

Η ιδέα για “Τα Παραμυθαλήθεια” ξεκίνησε μέσα στο πρώτο lockdown , την Άνοιξη του 2020 .

Η  αγωνία μας να κρατήσουμε την Τέχνη μας ζωντανή μέσα στην αντιξοότητα της συγκυρίας , μας έφερε κοντά σε ιστορίες γενναίων γυναικών που αγωνίστηκαν για να σώσουν τον πολιτισμό , την ιστορία , το δίκιο και τα κατάφεραν .

Έτσι συναντηθήκαμε και με την Αλία , από τη Βασόρα του Ιράκ .

Από αυτήν πήραμε δύναμη! Και σήμερα , από εδώ , από τη μικρή χειροποίητη σκηνή μας , είμαστε έτοιμες να σας  δυναμώσουμε και σας… Με το θρεπτικό μας θέατρο !

Λίγα Λόγια για το έργο

« Πίσω απ’ τα βουνά που ανατέλλει ο ήλιος όταν χαράζει η  μέρα

ίσως λιγάκι παραπέρα

Στέκει μια χώρα όμορφη , με ιστορία

Μια χώρα γεμάτη άμμο , και μνημεία …»

Μέσα από το κουκλοθέατρο και τη μουσική αφήγηση ταξιδεύουμε στο Ιράκ, για να παρακολουθήσουμε την αληθινή ιστορία της Αλία Μοχάμεντ Μπέηκερ , της βιβλιοθηκάριου της Βασόρα.

Οι βιβλιοθήκες του Ιράκ , θεωρήθηκαν στρατιωτικοί στόχοι και βομβαρδίστηκαν το 2003 , από Άγγλους και Αμερικανούς εισβολείς . Η Αλία όμως, καταφέρνει με τη βοήθεια λιγοστών φίλων να σώσει 30.000 βιβλία από τη φωτιά του πολέμου .

Η δραματουργία της παράστασης μπλέκει το αληθινό με το παραμυθικό στοιχείο , το ντοκουμέντο με την ποιητική αφηγηματικότητα του κουκλοθέατρου , τη μουσική αφήγηση  με την  Ιστορία. Μέσα από μια ευλαβική μουσικοθεατρική  διαδρομή στην ιστορία αυτής της γενναίας γυναίκας, ακούμε, βλέπουμε, νιώθουμε, μαθαίνουμε  για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους τα βιβλία, οι βιβλιοθήκες, οι γυναίκες, η Ιστορία.


Η Μαρμίτα , συνεχίζει να εξερευνεί την περιοχή του θεάτρου ντοκουμέντο για παιδιά .

Με επιμονή και θάρρος μαγειρεύουμε  τους θρεπτικούς  συνδυασμούς του κουκλοθέατρου,  της μουσικής ,  του θεάτρου ντοκουμέντο και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  , με τον στόχο και την επιθυμία , να τους σερβίρουμε σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Όπου και αν βρίσκονται αυτοί…

Παρακάτω το teaser της παράστασης:

Επικοινωνία και πληροφορίες παραστάσεων

για μεταφορά της παράστασης στο σχολείο σας 6934.114.808

Επικοινωνία και γενικές πληροφοριες για την Ομάδα θα βρείτε

marmitapuppets.com

f/b marmitapuppets

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας και γραπτά στην διεύθυνση

marmitaedu@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *